Chili a la MaxMinus -med kylling!

I går tenkte jeg veldig på hva jeg skulle lage til middag. Tanken slo meg om hjemmelaget tomatsuppe, eller en form for gryte med kylling. Så skjedde det som ofte skjer, jeg lar fantasien ta over, og lager noe som smaker godt! Her kan man variere i det uendelige, men her er oppskriften på hvordan jeg lagde min egen form for chiligryte med kylling :D Chili er som kjent en slags gryterett, men inneholder ofte bønner og kjøttdeig.
Dette er nok til 2 personer.

Du trenger:

2 store tomater
10 fedd hvitløk fra glass (bruk gjerne fersk, men da mindre mengde)
4-5 cherry tomater
1 boks grovhakkede tomater
1/2 gul løk
1 rød chili
2 ts red curry paste (kan sløyfes om du er streng på karbohydratene)
Tabasco etter smak og modighet
1 dl fløte
200 g stekt kylling
4 hardkokte egg
krydre med gurkemeie, oregano, salt og pepper
Olje

Slik gjør du:

Fres løk, chili og hvitløk i olje oppi kaserollen. Jeg finhakket chili med frø og det hele, da jeg liker sterk mat. Flesteparten av hvitløksfeddene hadde jeg oppi hele, og resten finhakket jeg. De hermetiske hvitløksfeddene har på langt nær så kraftig smak som ferske, derfor så mange.


Tilsett to store tomater (skjær i biter og fjern stilken) og cherry tomatene

Tilsett en boks med grovhakkede tomater


3 g kh pr 100 g

Jeg tilsatte 2 ts red curry paste

Det får bli opp til hver enkelt om de ønsker å bruke denne. I mitt kosthold inngår dette produktet, så derfor smaksetter jeg med den.

Jeg lot det hele stå å putre i 15 min under lokk. Så tilsatte jeg en dl kremfløte, og lot det fortsette og putre 5 min til. Ved siden av stekte jeg 200 g kylling kuttet i små biter, tilsatte i gryta. Krydret med gurkemeie, oregano, salt og pepper. Tabasco også. Smakte til slik at den ble etter min smak. Noen kan synes den trenger litt søtning, og da har jo vi på lavkarbo mange alternativer. Smak på retten, og krydre med det du liker.

De hardkokte eggene delte jeg i 2, og la oppi, serverte med fetaost og en klatt med crème fraîche.

Dette er en rett som varmer på kalde dager. Lag den så sterk du tør, og sørg for at den er rykende varm da den serveres :D

Chili a la MaxMinus - Bon Appétit

 

 

Jeg bakte et hvitløksbrød i tillegg, og det skal jeg ikke skryte så mye av, da jeg desverre ikke synes det var noe godt. Oppskriften fikk jeg her http://www.komogspis.no/2016/10/24/hvitloksbrod/
Oppskriften består stort sett av egg og kokosmel. Den søte smaken til kokosmelet passet ikke sammen med hvitløk synes jeg. Brødet så fantastisk ut, men vi var 3 stk som smakte det, og det falt ikke i smak desverre. Jeg tror derimot om man fjerner hvitløk fra oppskriften, søter den opp og tilsetter kanel, så kan dette bli en fantastisk kakebunn! Servert med krem og friske bær, samt en stripe med fibersirup. Ja det skal jeg prøve en dag :)

Kryddersmør til fyll i midten. Vanlig meierismør og hvitløkspulver.

Røra ble fluffy og fin. Kan se for meg denne til kakebunn!

Lagt hvitløkssmøret midt i røra slik oppskriften tilsier

Resten av røra oppi forma, klar for ovnen i 45 min

Det SER jo nydelig ut!

Smøret ligger som en klump i midten, brødet er svampete og søtt.

Ingen stor favoritt verken hos LK spisere eller HK spisere...

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar