Lavkarbo rundstykker 5 oppskrifter!

Rundstykker!

Her skal jeg skrive opp noen oppskrifter på rundstykker. Jeg er ikke helt sikker på hvor jeg har skrevet alle ned fra, så beklager om jeg glemmer kreditere eiere av disse. Jeg skriver oppskriftene mine ned i en bok. Som dere ser så er det omtrent de samme ingrediensene i alle oppskriftene. Dette gjør det enkelt og variere i forhold til hvordan man selv liker rundstykker. Så her er det bare å prøve seg frem!

Oppskift 1:

3 egg
3 ss créme fraîche
1 dl vann
100 g sesamfrø
50 g linfrø
5 ss mandelmel
1 ss fiberhusk
1 ts salt
2 ts bakepulver
100 g revet ost

 

Oppskrift 2:

4 egg
2 dl revet ost
litt salt
1 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
litt oregano
litt semsam / linfrø

stekes i muffinsform på 180 grader i 15-20 min.

 

Oppskrift 3:

5 egg
1 ss sukrin  vispes med egg til eggedosis.
2 dl malte mandler
0.5 dl solsikkefrø
God slump linfrø - disse to males og tilsettes i eggedosisen
3 ts bakepulver
raspa ost til tykk masse
2 ss créme fraïche
 

Stekes på 200 grader til de er gylne.

 

Oppskrift 4:

3 egg
75 g philadelphia ost naturell
1 ss fiberhusk
litt salt
visp godt sammen og tilsett ønsket frø og revet ost til tykk masse


Stekes på 220 grader i 12-15 min
 

Oppskrift 5 : Grove rundstykker

100 g sesamfrø - males
100 g solsikkefrø - males
5 ss mandelmel - mal egne mandler
3 ss kruskakli (ikke best egnet til lavkarbo! Kan derfor sløyfes!)
2 ss fiberhusk
1 ss bakepulver (ja, SS)
1 ts salt
4 store egg
4 ss kesam / créme fraîche
1 dl vann
150 g revet ost

Bland egg, kesam og vann. Bland inn alt det tørre, rør inn osten til slutt.
Fukt hendene og form boller, strø valmuefrø på toppen.
Stekes på 180 grader i 20-25 min til de er gylne.

 

Som dere vet så lager jeg ofte mat på slump. Dette gjelder også når jeg baker!
Så her har jeg tilsatt egg, créme fraîche, philadelphia, salt, mandelmel, kokosmel, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, fiberhusk, bakepulver og revet ost. På toppen varierte jeg mellom valmuefrø, sesamfrø, og solsikkekjerner. Rundstykkene ble kjempegode, samboer som ikke spiser lk synes også de var helt innafor. Bland alt det våte, tilsett det tørre, osten til slutt, la røra svelle litt (pga fiberhusken) og form boller på et stekebrett. Tror jeg hadde 180 grader til jeg synes de så ferdige ut.
 

 




Selv om de er ganske flate, så er det bare å dele de i to tynne deler og ha på pålegg :)

Kjempegode! Og veldig mettende!


 

2 kommentarer

Dette så kjempe godt ut :) (Har en stor giveaway konkurranse, bli gjerne med)

lisarorvik: Takk for det :)

Skriv en ny kommentar